Cursus KopOpOuders moet opvoeders met problemen handvatten bieden om toch goed ouder te zijn

Foto ter illustratie. © ING Image

Heerlen/Venray -

Trimbos Instituut heeft de gratis, online cursus KopOpOuders ontwikkeld voor opvoeders die met (veel) stress, psychologische klachten of verslavingsproblematiek kampen. Hierin leert men ondanks alle malaise toch een ontspannen en goed ouder te zijn.

Redactie

Voor de uitvoering wordt samengewerkt met preventieafdelingen van regionale zorgaanbieders Mondriaan, Met GGZ, en Vincent van Gogh. De groepjes bestaan uit drie tot zes personen en deelnemen kan anoniem.

Lees ook: Ex-handelaar lachgasballonnen: ‘Zoveel mensen zijn er echt aan kapot gegaan’

Het programma telt acht wekelijkse (online) bijeenkomsten, waarin men onder meer ingaat op de rol als opvoeder, hoe te voorkomen dat een kind zelf problemen krijgt, wat te doen als de situatie verslechtert en welke rol een eventuele partner en/of naasten kunnen spelen. Daarnaast worden allerlei tips gegeven en krijgen deelnemers thuisopdrachten.

Gezien de belangstelling is het van belang tijdig aan te melden. De eerstvolgende nog beschikbare startdatum is 16 januari 2023. Meer info: kopopouders.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten