Max Verstappen stierf duizend doden tijdens Nederland-Argentinië: ‘Misschien nog wel zenuwachtiger dan in Abu Dhabi vorig jaar’

© Getty Images for Oracle Red Bull

MILTON KEYNES -

Max Verstappen leefde vrijdagavond intens mee met Oranje dat na penalty’s werd uitgeschakeld door Argentinië. De Limburger kon vanwege het FIA-gala waar hij aanwezig was pas inschakelen tijdens de verlenging. Hij baalde flink toen onder andere Virgil van Dijk een pingel mistte. „Ik heb ‘m geappt dat hij trots mag zijn.”

Jack Martens

Terwijl Oranje zaterdagmiddag al in het vliegtuig vanuit Qatar naar huis zat, vermaakte Max Verstappen in het Britse Milton Keynes, de thuisbasis van Red Bull Racing tienduizenden racefans tijden de zogenoemde Home Run. Het evenement werd in het leven geroepen om te vieren dat de renstal in 2022 haar beste seizoen ooit draaide. De hele dag werden fans getrakteerd op talloze demonstraties met als klapstuk een aantal runs van de tweevoudig wereldkampioen en zijn teamgenoot Sergio Pérez. Dat de temperatuur rond het vriespunt lag, mocht de pret voor de fans niet drukken.

Zenuwachtig

De rondjes door de straten van Milton Keynes waren voor Verstappen ook direct de laatste van 2022 en betekende tevens het einde van een week vol verplichtingen. Donderdag was hij al op de fabriek om het personeel te bedanken, vrijdag vloog hij naar Bologna om op het FIA gala zijn kampioenstrofee in ontvangst te nemen. Verstappen baalde dat uitgerekend op deze avond Oranje in actie kwam. „Ik heb de doelpunten gemist”, begint Verstappen terwijl hij zich tussen de runs door opwarmt in de teamtruck. „Ik baalde ontzettend dat ik niet kon kijken. De verlenging en de penalty’s heb ik gezien. Ik was zo zenuwachtig! Misschien nog wel meer dan in Abu Dhabi vorig jaar. Hoe dat kan? In de auto heb ik zelf de controle. Bij het voetbal niet.”

Dat Oranje ondanks de twee late doelpunten van Wout Weghorst na penalty’s alsnog het onderspit delfde, hakte er behoorlijk in bij Verstappen. Graag had hij zijn landgenoten nog een ronde verder zien gaan. „Maar de jongens mogen trots zijn op zichzelf. Dat heb ik gisteren ook naar Virgil (van Dijk) gestuurd in een appje. Hij reageerde vrijwel meteen. Heel netjes van hem. Ik denk dat ze verloren hebben van de aanstaande wereldkampioen. En Wout (Weghorst) is écht een held. Daar moeten de Nederlanders ook trots op zijn.”

© Getty Images for Oracle Red Bull

Gerelateerde berichten

Ander nieuws