Ex-prof Walter Bénéteau (50) dood aangetroffen in Bali, omstandigheden onduidelijk

Walter Bénéteau in de Tour van 2005. © ANP/HH

In de Franse wielerwereld is geschokt gereageerd op de dood van Walter Bénéteau. De voormalig wielerprof werd dood aangetroffen op een hotelkamer op Bali, zo melden zondag diverse Franse media. De doodsoorzaak is niet bekend. Bénéteau werd 50 jaar.

Redactie

Bénéteau was beroepsrenner tussen 2000 en 2006. Hij reed uitsluitend voor de teams van sportdirecteur Jean-René Bernaudeau: Bonjour (2000-2002), Brioches La Boulangère (2003-2004) en Bouygues Telecom (2005-2006). In die jaren nam hij zeven keer op rij deel aan de Tour de France. Eind 2006 beëindigde de in Les Essarts geboren wielrenner zijn loopbaan. Die leverde hem twee overwinningen op: beide keren in de koers Boucles de l’Aulne - GP Le Télégramme.

Na zijn actieve loopbaan vervulde Bénéteau nog verschillende pr-functies voor de ploegen TotalEnergies en B&B Hotels.

„Een renner met bravoure, een gevoelige man met een groot hart. Het is met immens verdriet dat we het overlijden van Walter Bénéteau vernamen. Al onze deelneming aan zijn familie en vrienden”, schreef wielerploeg Arkéa-Samsic op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws