Christmas Truckrun trekt met meer dan tachtig verlichte vrachtauto’s door Peel en Maas

Voor de elfde keer trekt een lange colonne van verlichte trucks door de gemeente Peel en Maas. © Laurens Eggen

Koningslust -

Meer dan tachtig versierde en verlichte vrachtauto’s rijden zaterdag in colonne door de gemeente Peel en Maas tijdens de elfde Christmas Truckrun.

Marcel van Lier

Het konvooi is na dertien jaar – de afgelopen twee jaar ging de rit niet door vanwege corona – intussen al tweemaal zo lang als bij de start in 2009. Met naast de chauffeurs in totaal honderd passagiers met een beperking van Daelzicht, vertrekken de kersttrucks om 18.00 uur vanuit Koningslust om daar vervolgens via Grashoek, Beringe, Egchel, Helden en Panningen rond 21.00 uur weer terug te keren. Na aankomst worden prijzen uitgereikt voor de mooist versierde trucks en groepen.

Prikkelarm

Voor toeschouwers die gevoelig zijn voor harde geluiden, wordt weer een prikkelarme zone ingericht. Op dit gedeelte van de route tussen rotonde Pantaleon en rotonde Heuvelhoek in Panningen is gebruik van claxons niet toegestaan en mag dus niet getoeterd worden.

Ruim honderd vrijwilligers zijn in touw om de rit in goede banen te leiden. Kijk voor de route en doorkomsttijden op de website.

Meest gelezen

Peel en Maas

Gemeenteberichten