Wouter Kolff volgt Bruls op als voorzitter Veiligheidsberaad

Bruls, burgemeester van Nijmegen, kon niet herkozen worden omdat hij zijn maximale termijn als voorzitter van het beraad heeft volgemaakt.© ANP / ANP

Wouter Kolff (VVD), burgemeester van Dordrecht, gaat Hubert Bruls opvolgen als voorzitter van het Veiligheidsberaad. Kolff treedt op 1 april volgend jaar aan.

Redactie

Bruls, burgemeester van Nijmegen, kon niet herkozen worden omdat hij zijn maximale termijn als voorzitter van het beraad heeft volgemaakt.

Kolff is nu portefeuillehouder brandweer binnen het Veiligheidsberaad. Het beraad bestaat uit de 25 burgemeesters die ook voorzitter zijn van een veiligheidsregio. Kolff gaat over de veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid.

Het Veiligheidsberaad is gesprekspartner van het kabinet in geval van crises en rampen. Op dit moment overlegt het beraad met staatssecretaris Eric van der Burg van Asiel over de verantwoordelijkheid voor de (nood)opvang van asielzoekers. Het grote tekort aan opvangplaatsen voor vluchtelingen en woningen voor statushouders werd in de zomer van dit jaar uitgeroepen tot asielcrisis. Daarvoor was het beraad druk met de coronacrisis.

Lees ook: Hubert Bruls kan niets met kritiek bestuurskundigen op crisisaanpak veiligheidsregio’s: ‘Het maakt geen biet uit of je bent gekozen of niet, je moet handelen’

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws