Kerstdorp in de stijl van Dickens in Kerkraadse Hambos: Harm Holten heeft er ruim twee weken fulltime aan gebouwd

Herm Holten heeft met hulp van zijn vrouw en een goede vriend de loungeruimte in Hambos omgetoverd tot één groot kerstdorp in Dickens stijl.© Meander

Kerkrade -

Ruim twee weken is hij er bijna fulltime mee bezig geweest. Vrijwilliger Herm Holten heeft met hulp van zijn vrouw en een goede vriend de loungeruimte in de Hambos omgetoverd tot één groot kerstdorp in Dickens stijl.

redactie

Zo’n duizend bezoekers hebben de wondere wereld inmiddels aanschouwd: van bewoners, familieleden tot mensen uit de buurt. Het kerstdorp stond jarenlang bij Herm in huis, maar sinds hij vrijwilligerswerk doet vindt hij dat ook anderen het moeten kunnen zien.

„Het meest geniet ik van alle verhalen die je hoort”, vertelt de maker. „In tegenstelling tot de kerstdorpen in tuincentra, vind je hier geen drukke achtbanen maar juist elementen die voor herkenning zorgen. Schaatsen op de vijver, de Lourdesgrot en oude bakkertjes en boerderijen. Dat haalt bij veel mensen herinneringen op aan vroeger.”

Herm is een jaar geleden gestart als vrijwilliger. Het begon met de wandelgroep op dinsdag, maar inmiddels begeleidt hij ook het sporten en werkt hij drie ochtenden op het vrijwilligersloket waar zijn ervaring als boekhouder goed van pas komt. In deze periode is hij daarnaast elke dag bij zijn kerstdorp aanwezig. Het is in een cirkel opgezet met genoeg ruimte om eromheen te bewegen in rolstoel.

Het bouwwerk is tot 4 januari dagelijks van 11.00 tot 16.00 uur te bewonderen.

Meest gelezen

Gemeenteberichten