CNN: FIFA wijst verzoek Zelenski af voor WK-finale

De Oekraïense president Volodimir Zelenski sprak de laatste maanden vaker via een videoverbinding. Van de FIFA mag hij dat niet doen voorafgaand aan de finale van het WK voetbal, zo meldt CNN vrijdag.© EPA

Doha -

Wereldvoetbalbond FIFA heeft een verzoek van de Oekraïense president Volodimir Zelenski afgewezen om voor de WK-finale van zondag een vredesboodschap te mogen uitspreken, meldt een bron aan CNN. Het idee zou zijn geweest om Zelenski via een videoverbinding te laten spreken voor het duel tussen Argentinië en Frankrijk.

Redactie

Volgens de bron werd er met verbazing gereageerd in Oekraïne op de afwijzing van de wereldvoetbalbond, die geen voorstander is van politieke boodschappen. „We dachten dat de FIFA zijn platform wilde gebruiken voor het algemeen belang”, aldus de bron.

Zelenski heeft het afgelopen jaar regelmatig via videoverbinding gesproken bij grote evenementen, zoals het filmfestival van Cannes en de Grammy’s. De WK-finale tussen Argentinië en titelhouder Frankrijk staat zondag om 16.00 uur in Lusial op het programma.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws