Marokko woedend op scheidsrechter en FIFA-baas Infantino

Achraf Hakimi haalt verhaal bij scheidsrechter Abdulrahman Al Jassim. Bondscoach Walid Regragui (m) staat er ook bij.© EPA

Veel spelers van Marokko gaven scheidsrechter Abdulrahman Al-Jassim de schuld van de nederlaag in de troostfinale op het WK tegen Kroatië (2-1). Ze bleven na het laatste fluitsignaal maar verhaal halen bij de arbiter uit Qatar. Uiteindelijk werden ze weggestuurd door hun bondscoach Walid Regragui.

Redactie

Achraf Hakimi was toen nog niet bedaard. Televisieverslaggevers zagen hoe de rechtsback in de catacomben van het Khalifa International-stadion verhaal ging halen bij Gianni Infantino, de voorzitter van de FIFA die even later de medailles aan de Kroaten uitreikte. „Hij ging voor Infantino staan, op minder dan vijf centimeter”, meldde de NOS. „Met stemverheffing ging hij tegen Infantino tekeer over de scheidsrechter.”

Hakimi vond dat hij bij een achterstand van 2-1 een strafschop had verdiend. Scheidsrechter Al-Jassim zag niets in het duwtje dat de speler van Paris Saint-Germain in zijn rug kreeg. De videoscheidsrechter en zijn Nederlandse assistent Pol van Boekel grepen ook niet in. Even voor dat spelmoment kreeg Kroatië geen strafschop toen Sofyan Amrabat zijn tegenstander Josko Gvardiol tegen de grond werkte.

Veel Marokkaanse toeschouwers waren de hele wedstrijd al ontevreden over scheidsrechter Al-Jassim. Ze scandeerden herhaaldelijk „FIFA maffia.”

Lees ook: Dankzij wereldgoals pakt Kroatië ten koste van Marokko brons

Gerelateerde berichten

Ander nieuws