Peelpush in spannende vijfsetter naar winst tegen promovendus

© Getty Images

De volleybalsters van Peelpush hebben in ruim twee uur gewonnen van Sudosa-Desto. In Assen werd het 2-3 voor de ploeg uit Meijel.

Tim Cox

In een leuke eerste set pakte Peelpush in het begin de voorsprong, maar Sudosa-Desto nam daarna het heft in handen en sloeg een gat van drie punten (16-13). Dankzij een knappe eindspurt wist de ploeg van coach Johan Leenders toch nog de set te winnen: 22-25. Peelpush had bij de eerste punten in de tweede set niets in te brengen. Toch werd even een voorsprong gepakt (10-11). De promovendus uit Assen was vanaf 14-13 heer en meester en trok de stand gelijk: 25-14.

In het derde bedrijf had Peelpush kans om op voorsprong te komen, maar een voorsprong van 20-22 bleek uiteindelijk niet genoeg: 25-22. Set vier was wel weer voor de volleybalsters uit Meijel. Vanaf het eerste punt stond Peelpush voor en gaf dat ook niet meer uit handen: 18-25.

De vijfde set moest uiteindelijk uitsluitsel geven over wie de twee punten mocht bijschrijven. In ontzettend spannende beslissende set was het Peelpush dat via het derde wedstrijdpunt het duel wist te winnen: 15-17. De Limburgse volleybalsters staan door de zege op een knappe zesde plaats in de eredivisie.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws