Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit Plus-artikel lezen? Bekijk onze digitale abonnementen

Rechter verwerpt bezwaar tegen woningen bij haven Maasbracht

De panden die plaats moeten maken voor nieuwbouw.© Google Streetview

Maasbracht -

Een plan voor appartementen en commerciële ruimte aan de Havenstraat in Maasbracht kan doorgaan. Een bezwaarmaker vreest parkeerproblemen in het havengebied maar de rechtbank in Roermond wist hij niet te overtuigen.

Rob Stikkelbroeck

Er is door de initiatiefnemer van het complex voldoende aangetoond dat de parkeerdruk niet onevenredig zal toenemen vanwege de nieuwbouw. Aan de Havenstraat in Maasbracht worden drie gebouwen gesloopt ten behoeve van het nieuwe appartementencomplex. Daar zijn tien woningen voorzien met op de begane grond een restaurant en cafetaria.

Lees ook: Weer een gat gedicht in het Havenfront van Maasbracht: plan voor vijf seniorenappartementen

Parkeeronderzoek

De vergunning voor de sloop en nieuwbouw werden in 2021 verleend. Een buurman diende daarop een bezwaarschrift in waarbij met name de druk op de openbare parkeerplaatsen in de omgeving als probleem wordt gezien. Volgens de buurman wordt uitgegaan van verouderde parkeeronderzoeken. Na correspondentie over en weer tussen gemeente en de klagende buurman, liet de initiatiefnemer afgelopen zomer een nieuw verkeersonderzoek doen. De resultaten tonen volgens de rechtbank aan dat er voldoende parkeergelegenheid is.

Voor de gemeente Maasgouw zijn woningbouwontwikkelingen als deze aan de Havenstraat zeer wenselijk. Jaren geleden werd een visie voor het havengebied opgesteld met daarin opgenomen plannen voor de verouderde gebouwen. Geleidelijk moeten deze plaatsmaken voor nieuwbouw waarbij de gemeente afhankelijk is van particuliere initiatieven. De gemeente was dan ook al in een vroeg stadium bereid om medewerking te verlenen aan het plan voor de nieuwbouw op de plek van het pand ‘De Scheepvaart’ en de panden daarnaast.

Lees ook