Diamanten status voor huwelijk Irma en Werner Urlings-Brouns

Irma en Werner Urlings-Brouns.© Peter Trompetter

Kerkrade -

Burgemeester Petra Dassen is het diamanten echtpaar Urlings-Brouns op maandag 19 december persoonlijk gaan feliciteren.

redactie

Irma (83) en Werner (89) Urlings-Brouns leerden kennen in voormalig café Turk op de Markt in Kerkrade. Werner (Roepnaam Wen) hield van op stap gaan en het café was niet alleen zijn stamkroeg, maar ook het repetitielokaal van het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus, waar hij inmiddels bijna zeventig jaar actief is als bariton en archivaris.

Irma bezocht het café omdat uitbaatster Rita Turk een zus van haar is. Op een gegeven moment, ergens in het jaar 1957, kwam Irma in oogcontact met Wen. Het heeft een aantal afspraakjes geduurd, maar daarna was het stel onafscheidelijk. Na een verlovingstijd van vier jaar werd op woensdag 19 december 1962 voor de wet getrouwd en in mei 1963 voor de kerk. In 1966 werd dochter Monique geboren en in 1969 dochter Nicole. Het diamanten echtpaar heeft vier kleinkinderen; twee jongens en twee meisjes.

Wen was als verkoper van herenmode werkzaam bij onder meer Schunck, Pieters-Dortu, Wolf & Hertzdahl en Wehmeyer Mode. Irma stond op de loonlijst bij Schunck en een schoenenzaak.

Tegenwoordig geniet het echtpaar van wandelingen in de natuur en onderhouden ze samen de tuin Ook lezen ze graag een goed boek.

Meest gelezen

Kerkrade

Gemeenteberichten