KLM onderzoekt ‘ernstig grensoverschrijdend gedrag’ oud-piloot

SCHIPHOL -

De KLM is een onderzoek gestart naar meldingen van „ernstig grensoverschrijdend gedrag” door een oud-medewerker die werkzaam was als piloot.

ANP

Volgens de luchtvaartmaatschappij hebben meerdere piloten hier melding van gemaakt.

„KLM benadrukt dat grensoverschrijdend gedrag onacceptabel is en roept medewerkers op zich altijd te melden als zij hiermee te maken hebben (gehad). KLM heeft met ontzetting kennisgenomen van de meldingen”, aldus het concern.

De KLM zegt onderzoek te hebben laten doen door een extern deskundig onderzoeksbureau. „De eerste terugkoppelingen uit dit onderzoek geven aanleiding om verder te onderzoeken of er meer vergelijkbare zaken van (ernstig) grensoverschrijdend gedrag zouden kunnen zijn in de organisatie.”

Lees ook: Onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport

De luchtvaartmaatschappij wil „de onderste steen boven hebben” en heeft daarom inmiddels een uitvraag gedaan bij medewerkers van Flight Operations (cockpit crew), Inflight Services (cabin crew) en KLM Cityhopper (cockpit en cabin crew). De KLM wacht de resultaten van het onderzoek af en kijkt daarna of verdere stappen moeten worden ondernomen. „KLM onderhoudt contact met alle melders en ondersteunt hen op alle mogelijke wijzen”, aldus de maatschappij.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws