Man opent vuur in Parijs: zeker drie doden

Hulpdiensten aanwezig in Parijs.© ANP / SIPA PRESS FRANCE

Bij een schietpartij in de Franse hoofdstad Parijs zijn drie personen om het leven gekomen, drie anderen raakten gewond. Dat heeft het Franse parket bevestigd. Twee gewonden zijn er ernstig aan toe. Er werd een verdachte opgepakt. Het gaat om een 69-jarige man die op 12 december uit de gevangenis is vrijgelaten.

Redactie

De schietpartij vond kort voor twaalf uur plaats op de Rue d’Enghien, in het centrum van Parijs. Volgens omstanders werd er geschoten in een Koerdisch centrum, een restaurant en een kapsalon. Over het motief van de dader is nog niets bekend. De vermoedelijke schutter zou uiteindelijk zijn aangehouden in de kapsalon, waar volgens getuigen twee mensen in hun benen waren geschoten.

De dader zou een 69-jarige Fransman zijn die werkte als treinconducteur, die volgens Le Parisien al bij de Franse politie bekendstond voor verschillende moordpogingen: in 2021 ging hij in een asielcentrum in Parijs enkele migranten te lijf met een sabel. Hij was weer op vrije voeten sinds 12 december.

„Het was totale paniek, we hoorden zeven of acht schoten en sloten onszelf op in de winkel”, zegt een winkeleigenaar tegen persbureau AFP.

Locoburgemeester van Parijs Emmanuel Grégoire bedankt de politie voor het snelle ingrijpen. „We gaan overleggen met de politie wat er precies is gebeurd. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers.” Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin gaat naar de plek waar geschoten werd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws