Nieuwe instapper op het spoor: nachttrein tussen Brussel, Amsterdam en Berlijn

© ANP / HH

Een nieuwe nachttrein gaat vanaf mei volgend jaar rijden tussen Brussel, Amsterdam en Berlijn. De eerste rit van de nachttrein van aanbieder European Sleeper staat gepland voor donderdag 25 mei en vertrekt vanuit Berlijn, via Amsterdam naar Brussel. De ticketverkoop start in februari.

Redactie

Het is de bedoeling dat die nachttrein met tien rijtuigen drie keer per week gaat rijden, met tussenstops in onder meer Hannover, Amersfoort, Den Haag, Rotterdam en Antwerpen. Vanaf 2024 zouden als het mogelijk is dagelijkse ritten uitgevoerd gaan worden. Vanaf begin dat jaar is het ook de bedoeling dat de treindienst wordt uitgebreid naar Dresden en Praag.

Belangrijke stap

European Sleeper zegt dat die eerste verbinding een belangrijke stap is naar een uitgebreider netwerk van nachttreinen vanuit Nederland en België. Volgens het bedrijf is er breed draagvlak voor de nachttrein als comfortabel, duurzaam en efficiënt alternatief voor het vliegtuig.

European Sleeper stelt wel dat de beschikbaarheid van slaaprijtuigen een uitdaging vormt. Nu worden slaaprijtuigen nog ingehuurd, maar European Sleeper wil op korte termijn investeren in eigen rijtuigen.

Lees ook: Eerste Limburgse nachttrein rijdt naar Schiphol: een feestelijke rit met toch een domper bij aankomst

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws