Aangeboden door Gemeente Voerendaal

VoorzieningenWijzer vermindert onnodige armoede

© gemeente Voerendaal.

Er is allerlei hulp in Nederland voor huishoudens die weinig te besteden hebben. Van toeslagen van de Rijksoverheid tot gemeentelijke regelingen, van het jeugdfonds sport en cultuur tot de keuze voor een passende zorgverzekering. Maar dan moet u wel weten waar u recht op heeft en hoe u dat aanvraagt. Daar helpt de VoorzieningenWijzer bij, o.a. met de website: www.datgeldtvoormij.nl.

Aangeboden door gemeente Voerendaal

Gratis adviesgesprekHet is best ingewikkeld om uit te zoeken welke toeslagen, gemeentelijke regelingen, inkomstenbelasting, zorg, energie en regelingen van de woningcorporatie er voor iemand gelden. Daarom kunnen burgers via de VoorzieningenWijzer ook een gratis persoonlijk advies gesprek aanvragen. De voordelen zijn direct zichtbaar. In veel gevallen is een jaarlijkse besparing mogelijk tussen de € 450,- en € 650,-!

Consulenten (vrijwilligers) gezochtDoor de toenemende vraag zijn wij op zoek naar enthousiaste consulenten. Wilt u graag inwoners uit gemeente Voerendaal helpen en adviseren bij de VoorzieningenWijzer? Dan komen we graag met u in contact! Het gaat om een paar uur per week als vrijwilliger tegen een onkostenvergoeding.

Op 31 januari is er een 1-daagse fysieke basistraining tot gecertificeerd consulent, waarin u alles leert over de toeslagen en thema’s van de VoorzieningenWijzer. Deze wordt opgevolgd door een korte training gespreksvoering en dan kunt u aan de slag.

Heeft u interesse? Neem dan contact met gemeente Voerendaal op via: info@voerendaal.nl (o.v.v. consulent VoorzieningenWijzer) of bel beleidsadviseur Carmen Dettloff via 045-5753399.


De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger

Gemeente Voerendaal

https://www.voerendaal.nl/

“Voerendaal, het beste bewaarde geheim van Limburg”. Voerendaal, een kleine, maar actieve gemeente met veel dynamiek waar bewoners trots op zijn. Een gemeente waar we zorg hebben voor elkaar en we welzijn en veiligheid voorop zetten.”

Meer van Gemeente Voerendaal

Meest gelezen