VVV wint van MVV in oefenduel achter gesloten deuren in De Koel

VVV won in een oefenduel met 3-2 van MVV.© VVV-Venlo

Venlo -

VVV en MVV hebben vrijdagmiddag achter gesloten deuren tegen elkaar geoefend in stadion De Koel. De Venlonaren verspeelden een 2-0 voorsprong nadat Mart Remans twee keer trefzeker was geweest in de slotfase, maar uiteindelijk besliste Özcan Yasar de wedstrijd: 3-2.

Qasim Hakim

In Venlo speelden de ploegen van Rick Kruys en Maurice Verberne vier keer een half uur tegen elkaar.

VVV was in de beginfase de betere ploeg. De eerste twee kansen waren voor Daan Huisman. De aanvallende middenvelder schoot na zeven minuten voorlangs en twee minuten later raakte hij de paal. Het was Kees de Boer die VVV in de 28e minuut op voorsprong bracht. Hij bleef uiterst koel toen de middenvelder voor MVV-doelman Thijs Lambrix werd gezet door Sven Braken: 1-0.

VVV bleef in het eerste uur de betere ploeg. Uitgespeelde kansen creëerde het elftal van Kruys echter nauwelijks. Alleen nog een schot van Mitchell van Rooijen dat een prooi was voor MVV-keeper Lambrix. MVV kreeg via Koen Kostons een mogelijkheid. Zijn schot ging voorlangs.

Wisselingen

Beide ploegen wisselden na een uur een compleet elftal. VVV was in het derde gedeelte dicht bij de 2-0. Nick Venema schoot de bal echter van dichtbij langs. Even later kreeg MVV de mogelijkheid op de gelijkmaker via Jimmy Vijgen. Hij kwam vrij voor VVV-sluitpost Lukas Zima. De Tsjech wist de inzet van de middenvelder te keren. De 2-0 voor VVV kwam er dan toch na tachtig minuten. Özcan Yasar kopte een voorzet van Yahcuroo Roemer binnen. VVV liet het vervolgens na om de score op te voeren.

In het vierde gedeelte kreeg MVV weer een grote mogelijkheid. Dit keer stuitte Dailon Livramento echter op Zima. De Tsjechische doelman had echter geen antwoord op het schot van Mart Remans die MVV in minuut 99 op 2-1 zette. Kort daarna leek de ploeg van Verberne zelfs dicht bij de gelijkmaker, maar Lorenzo Noviello schoot de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied uiteindelijk hoog over.

Het was opnieuw Remans die MVV wel op gelijke hoogte bracht: 2-2. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door Yasar die opnieuw uit een voorzet van de sterk ingevallen Roemer raak knikte: 3-2.

Opstelling VVV: Van der Gouw (60. Zima); Van Rooijen (60. Jacobs), Ketting (60. Van Zutphen), Dirks (60. Koglin), Janssen (60. Kristinsson, 76. Koglin); Sedlacek (60. Vosselman), Kluskens (60. Odris): De Boer (60. Roemer), Huisman (60. Smans), Johansson (60. Vosselman); Braken (60. Venema, 106. Sisco Ngambia).

Opstelling MVV: Lambrix (60. Van Hecke) : Labylle (60. Essers), Van Helden (60. El Basri), Waem (60. Yetimoglu), Schenk (60. Bouchentouf); Souren (60. Van Bommel), Dzepar (60. Penders), Van Bommel (60. Remans); Blummel (60.Vijgen), Kostons (60. Livramento) en Steuckers (60. Noviello).

Gerelateerde berichten

Ander nieuws