Politie treft meerdere zelfgemaakte explosieven aan in pand Kerkrade

© Politie

Kerkrade -

Bij een controle in een pand in de Kerkraadse wijk Spekholzerheide heeft de politie meerdere zelfgemaakte explosieven aangetroffen. Dat is vrijdag bekendgemaakt.

Redactie

De 38-jarige verdachte was zich van geen kwaad bewust en knutselde met zijn puberzoon aan het vuurwerk. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens zal de politie een rapportage bij de gemeente indienen.

De explosieven opruimingsdienst (EOD) moest worden ingeschakeld om de explosieven uit het Kerkraadse pand mee te nemen, waarna ze vervolgens op een veilige plek tot ontploffing zijn gebracht.

Visco-lont

In Kerkrade is bovendien een 24-jarige vuurwerkhandelaar ter verantwoording geroepen. Hij werd voor de tweede keer betrapt op de online verkoop van visco-lont. Het lont wordt gebruikt voor het verlengen en aanpassen van vuurwerk.

Het per post versturen of ontvangen is verboden. Ook is het niet toegestaan om visco-lont in het bezit te hebben. Begin december werd bij de vuurwerkhandelaar ook al zestien kilo aan lont in beslag genomen. De verdachte mag zich later verantwoorden bij de rechter.

Meest gelezen

Kerkrade

Gemeenteberichten