Nieuw boek over geschiedenis kasteel en stadje Montfort, gelegen tussen Echt, Linne en Sint Odiliënberg

De getoonde afbeelding is een eerste visualisatie van het boek.

Montfort
Silke van Deelen

In het boek ‘Montfort – Geschiedenis van een klein stadje en een groot kasteel’ beschrijft Fedor Coenen de rijke geschiedenis van kasteel en stadje voor het eerst in hun onderlinge samenhang.

In het midden van de dertiende eeuw verrees in het woeste, waterrijke gebied tussen Echt, Linne en Sint Odiliënberg kasteel Montfort. In z’n schaduw ontstond kort daarna een nederzetting die ook Montfort ging heten en al vroeg stedelijke rechten kreeg. Toch werd het stadje eeuwenlang in z’n ontwikkeling gedomineerd door het kasteel. Toen het belang daarvan afnam, moesten de Montfortenaren steeds meer op eigen benen zien te staan. Montfort groeide na moeilijke jaren uit tot een vitale gemeenschap met een rijk verenigingsleven. In het boek ‘Montfort – Geschiedenis van een klein stadje en een groot kasteel’ wordt de rijke geschiedenis van kasteel en stadje voor het eerst in hun onderlinge samenhang beschreven.

Het door Ruud Snijders vormgegeven boek met harde kaft telt ruim honderd pagina’s. Het verschijnt op zondag 16 april 2023 en gaat 19,95 euro kosten. Tot 1 maart 2023 geldt een voorintekenprijs van 14,95 euro. De opbrengst komt ten goede aan de instandhouding van Kasteel Montfort.

Intekenen voor één of meerdere exemplaren van het boek kan via kasteelmontfort.nl/product/montfort-geschiedenis-van-een-klein-stadje-en-een-groot-kasteel/.

Meest gelezen

Echt-Susteren

Gemeenteberichten