Michael van Gerwen verpulvert Chris Dobey en gaat naar halve finale WK

Michael van Gerwen.© ANP/HH

Michael van Gerwen heeft met speels gemak de halve finale van het WK darts gehaald. Chris Dobey was in de kwartfinale totaal geen partij voor de Nederlander: 5-0. Van Gerwen speelt maandagavond tegen de Belg Dimitri Van den Bergh voor een plaats in de WK-finale.

Redactie

Mighty Mike deed het nog net niet fluitend, maar het kostte hem bijzonder weinig tijd en zo op het oog ook moeite om 2-0 in sets voor te komen. Dobey haalde zijn niveau van eerder dit WK niet, terwijl Van Gerwen ’z’n ding’ deed, zoals hij dat zelf vaker benoemt.

’Hollywood’ wekte ook totaal niet de indruk te geloven in een stunt tegen de Brabander. Hij kreeg wel wat kansjes, maar als je die niet benut tegen Van Gerwen, krijg je ’m dubbel zo hard terug. En zo werd het 3-0 en zelfs 4-0 in sets en leek een snelle afhandeling van deze kwartfinale onderweg. Dobey had tot op dat moment nog maar twee legs gewonnen.

Bij 4-0 in sets en 2-0 in legs gooide Dobey zowaar een leg uit. Het was zelfs een break in de leg van Van Gerwen. Dobey gooide er een cynische juich uit. Hij wist dat het slechts uitstel van executie is: 5-0.

Lees ook: Gerwyn Price zet koptelefoon op bij WK darts wegens boegeroep

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws