Boerebroelof Ruiver-Óffebèk verder onder vlag Windjbuujels

Het laatste boerenbruidspaar van 2020, Ruud en Linda Linssen.© Frank Stevens

Reuver/Offenbeek -

Na zestig jaar van ‘trouwerijen voor de nep’ is de Boerebroelof Ruiver-Óffebèk op 1 januari een echt(e)verbintenis aangegaan met carnavalsvereniging De Windjbuujels.

Marcel van Lier

Om de traditie van de boerenbruiloft op carnavalsdinsdag voor de langere termijn te waarborgen, zijn beide verenigingen samen in het huwelijksbootje gestapt. „Indachtig het carnavalsmotto Gaef ’t door is nu het moment om de handen ineen te slaan om vastelaovend in Reuver en Offenbeek toekomstproof te maken”, aldus Andy van Helden, voorzitter van de organisatie van de Boerebroelof Ruiver-Óffebèk.

Roy Linssen, voorzitter van de Windjbuujels, benadrukt dat de boerenbruiloft ook onder de vlag van de carnavalsvereniging haar eigen identiteit behoudt. „Het programma blijft zoals het was en we gaan de activiteiten organiseren in samenwerking met de mensen die in de voorbije jaren al de kar hebben getrokken. De Boerebroelof wordt als nieuwe commissie geïntegreerd binnen de structuur van onze vereniging.”

Rijke historie

De Boerebroelof in Offenbeek kent een lange en rijke historie. De vereniging werd in 1963 door een groep buurtbewoners opgericht in café Killaars. Datzelfde jaar werden Frits en Nel Boonen-Franssen op 26 februari onder de klanken van Óffebèk blief Óffebèk als eerste bruidspaar in de onecht verbonden. Daarna zouden nog 57 trouwlustige stellen hun voorbeeld volgen.

Het 59ste boerenpaar wordt op zaterdag 11 februari bekendgemaakt tijdens het Boerebal in café-zaal De Paerssjtal. Alle informatie over de Boerebroelof is binnenkort te vinden op de website en social media kanalen van de Windjbuujels.