Lil Kleine moet twee van drie peperdure horloges teruggeven aan ex Jaimie Vaes

© ANP/HH

Lil Kleine moet twee van de drie in beslag genomen horloges aan zijn ex-verloofde Jaimie Vaes geven. Dat heeft de rechtbank van Amsterdam bepaald. Het voormalige koppel stond half november voor de rechter om na hun relatiebreuk de spullen te verdelen. Woensdag deed de rechter uitspraak.

Redactie

Een van de horloges heeft Jorik Scholten, zoals de rapper voluit heet, volgens de rechter als zogenoemd push present - een cadeautje voor de bevalling van zoontje Lío - cadeau gedaan aan Vaes, het ander horloge ging naar hun minderjarige zoon. Het derde horloge had Vaes naar eigen zeggen voor haar verjaardag gekregen, maar dat klopt volgens de rechter niet.

Het gaat - naast de horloges - ook om servies, Playstation-controllers, sierkussens, een blender en een broodrooster. De partijen kregen in november de tijd om samen tot een oplossing te komen en te bewijzen wat zij wel of niet bezitten. Dat is de partijen samen niet gelukt. Een deel van deze vorderingen is afgewezen, voor een ander deel mag bewijs worden aangeleverd.

Lopende zaak

De rapper had ook nog een schadevergoeding geëist van Vaes, omdat zij zijn huis zou hebben vernield. Dat heeft de rechter afgewezen. Het huis was na haar vertrek wel degelijk beschadigd, maar dat komt niet door Vaes.

Scholten en Vaes beëindigden hun relatie enkele maanden geleden. In februari kwamen beelden naar buiten waarop te zien is dat de rapper zijn vriendin uit een auto trekt en haar hoofd tussen een autodeur klemt. Vaes deed later aangifte van mishandeling. Deze zaak loopt nog.

Op 17 januari staan de twee ook tegenover elkaar in de rechtbank van Amsterdam. Die zaak gaat over de omgangsregeling die Scholten heeft gevraagd met het driejarige zoontje van het stel, Lío.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws