Blerickse carnavalsonderscheiding Worteletruuj voor Jeugdbeweging St.Hubertus

Sport en spel zijn de kernactiviteiten van Jeugdbeweging St.Hubertus.© JHB

Blerick -

Jeugdbeweging St. Hubertus Blerick krijgt dit jaar de Worteletruuj. De Blerickse carnavalsonderscheiding wordt dinsdag 14 februari uitgereikt.

Marcel van Lier

De Worteletruuj wordt jaarlijks toegekend aan mensen, verenigingen of instellingen die zich op lokaal of regionaal vlak verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap. In het verleden gebeurde dit op initiatief van het voormalig Fonds Sociale Activiteiten, later is het stokje overgenomen door vastelaovesgezelschap de Wortelepin.

Jeugdbeweging St. Hubertus, in Blerick beter bekend als de JHB, biedt sinds 1954 sportieve en sociale vrijetijdsbesteding voor kinderen en jongeren uit heel Blerick. Al bijna zeven decennia vinden zij de weg naar het oude parochiehuis van de Hubertusparochie aan de Stalpaert van de Wielestraat. Terugkerende hoogtepunten op de jaarkalender zijn het jeugdkamp, de kinderdisco’s en carnaval. In de beginjaren leverde de JHB steevast de Blerickse jeugdprins. Van oudsher is er een nauwe band met de Wortelepin. Menig oud-prins was vroeger zelf lid of als vrijwilliger actief bij de jeugdvereniging.

De onderscheiding wordt uitgereikt tijdens het 47ste Groeët Gala Worteletruuj op dinsdag 14 februari. De opbrengst van het gala gaat naar een goed doel, dat in overleg met de laureaat wordt gekozen en die bekend wordt gemaakt.