Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit Plus-artikel lezen? Bekijk onze digitale abonnementen

Plannen voor luxe camping langs de Maas, maar een uitbater is nog niet gevonden

Wie wil hier een luxe camping starten?© Mark Dreesen

Maaseik -

Maasland Recreatie zoekt een uitbater voor de luxe camping met zeker tien standplaatsen die het komende zomer wil optuigen aan dagstrand Heerenlaak in Maaseik, net over de grens bij Roosteren.

Mark Dreesen

Het betreft een zogeheten ‘glamping’: een combinatie van ‘glamour’ en ‘camping’. Kamperen met de luxe die je in een hotel verwacht. Aan het dagstrand langs de aan de Maas toebehorende plas beschikt Maasland Recreatie over een weide van 35 are. „Die kan door een creatieveling mooi ingevuld worden tot een gezellige glamping”, zegt Koen Prikken. „Een ondernemer die potentieel ziet in het grasveld.”

Prikken zegt dat de plannen passen in het streven om de Heerenlaak onder de aandacht te brengen van vakantiegangers. „De plek is groot genoeg voor maximaal tien standplaatsen. De weide ligt in de natuur, vlakbij het dagstrand, de Maas en op 200 meter van de jachthaven.”

Maasland Recreatie stelt enkel de infrastructuur ter beschikking. „We vragen de uitbater een aanbod uit te werken van activiteiten, die ook de strandbeleving ten goede zullen komen.” Daar hoort ook horeca bij. „We willen een overeenkomst aangaan voor drie jaar. Het staat de ondernemer vrij om de openingstijden en -maanden te kiezen.”

Lees ook