Zjer Bataille pakt de draad weer op met voorstelling in Atelier De Stal

© Ger Bertholet

Sevenum
Silke van Deelen

Onder het motto ‘Kleinkunst erfgoed met ‘n kwinkslag’ vindt zondagmiddag 15 januari een optreden plaats in Atelier De Stal.

Zjér Bataille (Ger Bertholet) neemt samen met zijn muzikanten Lei Bego (gitaar en ukulele), Jan Hallema (contrabas) en Rogér Moréno (accordeon en viool) het publiek mee op een nostalgische muzikale reis terug in de tijd.

Lees meer: Ger Bertholet keert terug op de planken met voorstelling over de mijnsluiting en droomt al hardop van een gezongen autobiografie voor zijn 75ste verjaardag

De reis begint op vrijdag 7 februari 1975. Op het NS station in Maastricht vertrekt een bus met Limburgse jongeren naar de VARA studio in Hilversum. Inzittenden zijn ook vader Wim en zoon Cor die in een televisieopname hun persoonlijk verhaal vertellen over de gevolgen van de mijnsluitingen. De leden van cabaretgroep de Sjenge luisteren de uitzending op met hun liedjes. Wat is er gebeurd die dag en wat is er van hen geworden? De ramp van de mijnsluiting….

De voorstelling vindt plaats op zondag 15 januari van 15.00 tot 16.30 uur in Atelier De Stal aan de Lemmeweg 2d in Sevenum. De toegang is gratis, na de voorstelling wordt met de pet rondgegaan.

Meer informatie staat op www.atelier-destal.nl.

Meest gelezen

Gemeenteberichten