Vermist meisje van 14 dood aangetroffen in de buurt van Luik, zus (2,5) levend teruggevonden

Het restaurant in Neupré waar het lichaam van de verdachte dood is teruggevonden.© Google Streetview

Een gruwelijke moordzaak houdt Wallonië in de ban: vrijdag is een man dood teruggevonden aan een hek van een restaurant. In zijn wagen troffen agenten een meisje van 2,5 jaar oud aan. Niet veel later werd zo’n tien kilometer verder het lichaam van een 14-jarig meisje ontdekt. De peuter en de tiener waren zussen en waren sinds donderdag vermist. De man zou dan weer een veroordeelde brandstichter geweest zijn. Wat zijn band met de meisjes was, is niet duidelijk.

Redactie

Het zijn macabere feiten. Vrijdagochtend rond 8.00 uur werd een 37-jarige man dood teruggevonden in Plainevaux, een deelgemeente van het Luikse Neupré, vlakbij Maastricht. De man, afkomstig uit Seraing, was opgehangen aan een hek van een restaurant. Volgens de eerste vaststellingen zou de man zich van het leven beroofd hebben door zich te verhangen. Een autopsie moet daar uitsluitsel over bieden. Enkele minuten later werd in zijn auto, die vlakbij geparkeerd stond, een meisje van 2,5 jaar oud aangetroffen. Het kind was ongedeerd maar wel fel geschrokken. Zij werd in het ziekenhuis herenigd met haar moeder.

Het meisje is afkomstig uit Anderlecht en was sinds donderdag vermist. Meteen werd een grote zoektocht gestart naar haar 14-jarige zus, die bij haar was toen ze verdween en wiens rugzak in de auto bij haar zus aangetroffen werd. Het was uiteindelijk een 27-jarige jogger die later in de voormiddag, zowat tien kilometer noordelijker langs een bospad in Ougrée, haar levenloze lichaam aantrof. De doodsoorzaak is nog niet bekend, maar volgens de procureur is er sprake van geweld en zou het gaan om opzettelijke doodslag. Naast haar lichaam lag een erg grote steen. Mogelijk is ze daarmee om het leven gebracht. Dat wordt onderzocht.

Zussen

Het Openbaar Ministerie van Luik meent dat de feiten - in Plainevaux en Ougrée - verband houden en gelinkt zijn aan een zaak in Brussel. Tussen de kinderen en de uit het leven gestapte man zou geen familieband bestaan. De man zou het 14-jarige slachtoffer benaderd hebben op sociale media met een voorstel om te gaan shoppen. Het slachtoffer ging akkoord en nam haar zusje mee.

Wat er daarna gebeurd is, wordt onderzocht. Onder meer de autopsie op het lichaam van de 14-jarige zal meer duidelijkheid moeten brengen. De man die uit het leven stapte is volgens VRT Nieuws bekend bij het gerecht. Hij zou een gevangenisstraf van vijf jaar uitgezeten hebben voor een vrijwillige brandstichting in Eupen. Of dat op een of andere manier met de zaak te maken heeft, zal het onderzoek moeten uitwijzen.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws