Koploper Genk neemt afstand van Brugge, Janssen trefzeker bij eerste zege Antwerp in zes duels

Vincent Janssen was trefzeker voor Antwerp.© ANP/HH

Racing Genk heeft zondag de topper in de hoogste klasse van het Belgische voetbal tegen Club Brugge gewonnen. Het werd 3-1 in het voordeel van de thuisploeg, die de titelverdediger inmiddels op een achterstand van 15 punten weet. Voor de play-offs worden de verschillen nog wel gehalveerd.

Redactie

Brugge, met debuterend coach Scott Parker op de bank, kwam nog wel op voorsprong. Hans Vanaken tikte na 20 minuten raak na goed doorzetten van de Nederlander Bjorn Meijer, die net als Oranje-international Noa Lang een basisplaats had.

Genk, dat op tweede kerstdag na zestien duels zonder nederlaag had verloren bij Kortrijk, antwoordde snel. Carlos Cuesta profiteerde van weifelend optreden van Brugge-doelman Simon Mignolet. Het duel kende daarna de nodige opstootjes, met onder meer geel voor Lang en rood voor de protesterende Genk-coach Wouter Vrancken.

Op de tribune zag Vrancken hoe zijn ploeg in de 67e minuut op voorsprong kwam. Paul Onuachu kapte Brandon Mechele uit en passeerde Mignolet: 2-1. Het was zijn veertiende doelpunt van het seizoen. Nadat de Brugse invaller Roman Jaremtsjoek vrij voor doelman Maarten Vandevoordt had gemist, volgde het tweede geel voor Brugge-verdediger Abakar Sylla. Aanvoerder Bryan Heynen maakte er nog 3-1 van, op aangeven van Marokkaans international Bilal El Khannous.

Van Bommel

Antwerp heeft een einde gemaakt aan een serie wedstrijden zonder zege in de Belgische competitie. Het elftal van trainer Mark van Bommel deed dat in de ontmoeting met AA Gent: 2-0.

Vincent Janssen benutte na ruim een uur spelen een strafschop. Voor de Nederlandse spits betekende het zijn elfde treffer dit seizoen in de competitie. Het eerste doelpunt van Antwerp kwam in de eerste helft op naam van Michel Ange Balikwisha. Naast Janssen stonden ook zijn landgenoten Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs in de basis.

Antwerp won, tot zaterdag, op 20 oktober voor het laatst in de competitie. Uit de vijf duels daarna pakte de ploeg van Van Bommel maar 3 punten. Antwerp staat op de derde plaats met een achterstand van 7 punten op Racing Genk. De koploper treft zondag nummer 4 Club Brugge.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws