Pastoor Brouwers krijgt koninklijke onderscheiding bij zijn pensionering

Harrie Brouwers, koninklijk onderscheiden bij zijn pensionering.© Rob Oostwegel

Voerendaal
onze verslaggever

Pastoor Harrie Brouwers van Voerendaal is zondag in de kerkdienst die zijn pensionering inluidde onderscheiden met het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau. Brouwers (79) was docent aan het Bernardinuscollege, kapelaan van de Pancratiuskerk en pastoor van de Andreasparochie van Heerlerbaan. Sinds 1985 is hij pastoor van Kunrade en sinds 2001 hoort daar ook de Laurentiusparochie van Voerendaal bij.

Hij heeft de fusie tussen de parochies geleid, de kerk van Kunrade omgevormd tot zorghuis en de monumentale Laurentiuskerk verbouwd. Eerder kreeg hij voor zijn werk voor de lokale gemeenschap de eretitel ‘Kunradenaar van de eeuw’. Mensen helpen staat bij Brouwers hoog in het vaandel, zoals kinderen van statushouders, asielzoekers en kinderen van minima. In zijn afscheidsinterview zei hij: „Daarnaast vind ik het belangrijk dat de heilige mis nooit te lang duurt. De mensen moeten niet het gevoel krijgen dat ze bij een soort blind date zitten zonder einde.”

Lees ook: Pastoor Harrie Brouwers van Voerendaal en Kunrade neemt afscheid: ‘De mis moet niet het gevoel geven van een blind date zonder einde’

Meest gelezen

Van onze partners

Gemeenteberichten