Rolls-Royce verkoopt recordaantal auto’s

GOODWOOD -

Rolls-Royce heeft vorig jaar een recordaantal auto’s verkocht. Voor het eerst in zijn 118-jarige geschiedenis kwam het bedrijf met 6.021 autoverkopen boven de grens van 6.000 uit. Daarmee verkocht Rolls-Royce 8 procent meer auto’s dan in 2021.

ANP

Niet alleen het aantal verkochte auto’s steeg. Klanten die een op maat gemaakte Rolls-Royce wilden, gaven ook meer uit. Gemiddeld spendeerden zij zo’n half miljoen euro aan een nieuwe wagen. Met name uit het Midden-Oosten, waar Rolls-Royce in Dubai vorig jaar een lokaal kantoor opende, kwam veel vraag naar deze maatwerkdienst.

Ook in Amerika kende Rolls-Royce „een aanzienlijke groei”, maar concrete cijfers geeft de autobouwer niet. Ook in Europa en de regio Azië-Pacific zag het bedrijf de omzet naar eigen zeggen stijgen.

Rolls-Royce probeert ook voet aan de grond te krijgen op de markt voor elektrische auto’s. Daarvoor presenteerde het bedrijf vorig jaar zijn eerste volledige elektrische model, de Rolls-Royce Spectre, die later dit jaar op de markt komt.

Lees ook: Autoverkoop klimt in 2023 uit historisch dal

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws