Aangeboden door Gemeente Gulpen-Wittem

Uitnodiging informatiebijeenkomst energiecoöperatie

© gemeente Gulpen-Wittem.

Wilt u graag een steentje bijdragen aan een duurzame toekomst? Vindt u het ook belangrijk dat we een leefbare wereld doorgeven aan onze volgende generaties? In de gemeenten Gulpen-Wittem en Valkenburg aan de Geul is een initiatief gestart om een gezamenlijke energiecoöperatie op te richten. De gemeente Gulpen-Wittem organiseert een bijeenkomst voor iedereen die hier meer over wil weten.

Aangeboden door gemeente Gulpen-Wittem

Wat is een energiecoöperatie?Een energiecoöperatie is een initiatief van lokale bewoners, die samenwerken op het gebied van energie en stroomopwekking. De initiatiefnemers zijn op zoek naar leden en bestuursleden die een rol willen spelen in de coöperatie. Wilt u weten wat een energiecoöperatie is, hoe deelnemen werkt of wilt u gewoon uit interesse even meeluisteren? Meld u aan voor deze bijeenkomst, iedereen is van harte welkom!

LocatieGemeentehuis Gulpen-Wittem (Willem Vliegenstraat 12, Gulpen)Datum en tijdWoensdag 25 januari. Inloop: 19.15 uur. Start: 19.30 uurAanmeldenUiterlijk 20 januari via ilona.van.den.esschert@gulpen-wittem.nl

Tijdens de bijeenkomst geeft een bestaande energiecoöperatie uit de regio (EMEC) een presentatie over hoe een energiecoöperatie werkt en wat de voordelen zijn van een energiecoöperatie in de gemeente. Ook zijn er mensen van REScoop aanwezig om vragen te beantwoorden. REScoop is een overkoepelende organisatie voor energiecoöperaties in Limburg. Tevens zijn de initiatiefnemers voor het oprichten van een energiecoöperatie in de gemeenten Valkenburg aan de Geul en Gulpen-Wittem aanwezig om hun plannen aan u uit te leggen.


De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger

Meer van Gemeente Gulpen-Wittem

Meest gelezen