Afscheid nemende Juan van Helden krijgt vrijwilligersmedaille voor zijn verdiensten als brandweerman

Juan van Helden (rechts).© Julian Heijnemans.

Venray -

Brandweerman Juan van Helden heeft vrijdag 6 januari uit handen van burgemeester Leontien Kompier de vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid ontvangen voor zijn 25 jaar lange verdiensten voor het brandweerkorps Venray.

Van Helden heeft vele functies uitgeoefend bij de Venrayse brandweer. Naast brandweerman was hij in het verleden ook brandweerchauffeur en instructeur, ofwel oefenleider. Momenteel is hij bevelvoerder, maar deze maand neemt hij afscheid als vrijwilliger van brandweerkorps Venray.

Bedrijfsbrandweer en gemeentebrandweer

Van Helden is op 1 januari 1998 begonnen bij brandweer Venray en was in die periode ook actief bij de bedrijfsbrandweer van Rank Xerox. Daar organiseerde en jureerde hij onder meer de brandweerwedstrijden. Bij gemeentebrandweer Venray bekleedde hij naast zijn hulpverlenersfunctie ook de rol van penningmeester in de personeelsvereniging.

Aanpak natuurbrandpreventie

Als preparatist gedetacheerd vanuit Rank Xenox bij de gemeentebrandweer heeft Van Helden zich ook beziggehouden met de wijze waarop natuurbrandbestrijding grootschalig en multidisciplinair kan worden aangepakt.

Meest gelezen

Gemeenteberichten