Simpelveld vraagt inwoners mensen voor te dragen die in aanmerking komen voor Koninklijke onderscheiding

© ANP

Simpelveld
redactie

Hoewel Koningsdag 2024 nog ver weg lijkt, start Simpelveld nu al met voorbereidingen met betrekking tot het toekennen van Koninklijke onderscheidingen.

Om mensen te kunnen voordragen is de gemeente afhankelijk van ideeën van verenigingen, maatschappelijke organisaties en inwoners.

Nederland kent verschillende momenten om een Koninklijke onderscheiding uit te reiken, zoals de laatste werkdag voor de viering van Koningsdag op 27 april en de ‘Bijzondere Gelegenheid’. Wordt een aanvraag gedaan voor een Bijzondere Gelegenheid dan moet die gelegenheid wel verband houden met de verdienstelijke activiteiten.

Mensen die vinden dat iemand binnen de gemeente Simpelveld een lintje op Koningsdag verdient, kunnen tot 1 juli 2023 een aanvraag indienen. Aanvragen voor een Bijzondere Gelegenheid moeten uiterlijk zes maanden voor de uitreikingsdatum worden ingediend.

Neem voor meer informatie contact op met het kabinet van de burgemeester, tel. 045-5448301 of door het sturen van een berichtje naar bestuur@simpelveld.nl.

Op www.koninklijkhuis.nl en www.lintjes.nl kan een voorstelformulier worden ingevuld.

Meest gelezen

Gemeenteberichten