Man steekt zes mensen neer in treinstation Gare du Nord in Parijs

© ANP/AFP

Een man heeft woensdagochtend rond 6.45 uur zes mensen neergestoken in het Parijse treinstation Gare du Nord. De verdachte is snel door politiemensen uitgeschakeld, onder wie een agent die geen dienst had en er toevallig aanwezig was.

Redactie

Agenten hebben het vuur op de dader geopend. Hij is ernstig gewond naar een ziekenhuis gebracht. Over zijn motieven is nog niets bekendgemaakt. Hij viel voorbijgangers met een soort schroevendraaier aan, aldus Franse media. De slachtoffers zouden lichtgewond zijn geraakt.

Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmarin heeft „de snelle en moedige reactie” van de politie geprezen. Darmarin is naar het station gegaan om poolshoogte te nemen. Ook politiechef Laurent Nuñez en burgemeester Anne Hidalgo gingen langs op het station.

Het treinverkeer van en naar het treinstation was enige tijd ontregeld door het incident, zo liet de Franse spoorwegmaatschappij SNCF weten op Twitter. Het station Gare du Nord behoort tot de drukste ter wereld. Het dient onder meer voor de treinverbindingen met Amsterdam, Brussel en Londen.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws