FNV Maastricht-Heuvelland houdt themabijeenkomst over armoede

© ANP

Maastricht -

FNV Lokaal Maastricht-Heuvelland houdt dinsdag 31 januari in samenwerking met FNV Senioren en FNV Uitkeringsgerechtigden een informatiebijeenkomst over armoede. Aanmelden kan tot 26 januari.

Redactie

De organisatie haakt hiermee in op de tendens dat eerste levensbehoeften, waaronder voedsel, gas, elektra, kleding en zorgverzekeringen, alsmaar duurder worden. „Lonen en uitkeringen gaan echter veel minder snel omhoog, waardoor het voor veel burgers moeilijker is om de eindjes aan elkaar te knopen. Dit alles in een tijd met weinig werkloosheid en hoge winsten in het bedrijfsleven, vooral bij internationaal opererende concerns. Aandeelhouders plukken daar de vruchten van. De FNV vindt dat het anders moet”, schrijven de initiatiefnemers.

Lees ook: Alarmerende stijging leerlingen in armoede: ‘Limburgse gezinnen vragen nu om een bed of matras voor hun kind’

FNV zet tijdens de avond, die plaatsvindt in De Klaekeburg, uiteen wat volgens de vakbond nodig en mogelijk is om het tij te keren, op landelijk en gemeentelijk niveau. Verder worden door adviseurs praktische tips vertrekt. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. Aanmelden kan via vo-zuidoost@fnv.nl en op dinsdag, woensdag en vrijdag via nummer 088-3681813.

Het programma begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Adres: Gronsvelderweg 142 in Maastricht (Heugem).

Meest gelezen

Gemeenteberichten