Ruim 800 kilometer file in Nederland, onder meer door ongevallen: forse vertraging op A73

Ter illustratie.© ANP

Er stonden maandagochtend opvallend veel files, zegt Rijkswaterstaat. De ANWB telde rond acht uur ruim 800 kilometer file in Nederland. Vooral het verkeer op de A73 moest rekening houden met forse vertraging.

Redactie

Volgens Rijkswaterstaat kwamen de files door ongelukken, maar ook omdat er simpelweg veel verkeer reed: „Bovendien werkt het weer ook niet mee.”

A73

Zo vond er een ongeluk plaats op de A73 in zuidelijke richting, ter hoogte van Beesel en afrit Maasbree. Daardoor stond er zes kilometer file en was er meer dan een uur vertraging. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd en of er bij het ongeluk gewonden zijn gevallen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rond kwart voor negen stond er ongeveer 40 kilometer file op de Limburgse snelwegen.

Kijk hier voor de actuele verkeerssituatie

Op de A73 bij de Zuiderbrug richting Nijmegen is een ongeval gebeurd met meerdere auto’s. De vertraging was daar 80 minuten, aldus Rijkswaterstaat. Het verkeer op de A4, dat ook vast stond door een ongeval, rijdt inmiddels weer. De problemen daar kwamen door een elektrische auto die in brand was geraakt, meldt de ANWB. Ook op andere plekken in Nederland gebeurden maandagochtend ongevallen, zoals op de A12.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws