Zuyderland organiseert gratis bijeenkomsten voor patiënten met kanker en hun naasten

© Sandra Huitink

Geleen -

Zuyderland Medisch Centrum organiseert informatiebijeenkomsten voor patiënten met kanker en hun naasten. De eerstvolgende online bijeenkomst is op donderdag 19 januari.

Silke van Deelen

Het verwerkingsproces en het praten over het ziek zijn met partner of kinderen komen aan de orde. Maar ook het omgaan met vermoeidheid, concentratie- en geheugenklachten en de angst staan centraal. Tevens worden de gevolgen van ziek zijn op werk en inkomen, voeding, beweging en revalidatie besproken. De nadruk tijdens de bijeenkomsten ligt op het geven van informatie, maar er is ook ruimte voor het delen van ervaringen.

Voor, tijdens en na de behandeling

Er zijn twee verschillende bijeenkomsten: een bijeenkomst voor patiënten die de diagnose recent hebben gekregen of nog in behandeling zijn, de andere voor patiënten waarbij de behandeling is afgerond. De bijeenkomsten vinden maandelijks plaats: afwisselend online en fysiek op de Zuyderlandlocatie in Sittard-Geleen. Medisch maatschappelijk werker Sandra Huitink: „En de manier waarop is vrij uniek in Nederland. Zuyderland vindt het belangrijk dat patiënten hun weg vinden in de vele mogelijkheden van ondersteuning die er zijn, tijdens en na een behandeling voor kanker. Ook als de ziekte niet meer te genezen is.”

Lees meer: Susanne (53) uit Nieuw Bergen schrijft de trauma’s van zich af om te voorkomen dat ze eraan onderdoor gaat

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via mail: secretariaat.medische.psychologie@zuyderland.nl of via tel. 088-4597837. Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van deze bijeenkomst. Een overzicht van alle data en verdere invulling van de bijeenkomsten is te vinden op de website van Zuyderland.

Meest gelezen

Gemeenteberichten