Formule 1 bevestigt: dit jaar 23 races

Dit jaar worden er geen 24, maar 23 wedstrijden georganiseerd. Dat is alsnog een record.© ANP/HH

De Formule 1-leiding heeft besloten dat er geen vervangende race komt voor de geschrapte Grand Prix van China. Dat betekent dat er dit jaar geen 24, maar 23 wedstrijden worden georganiseerd. Dat is alsnog een record.

Erik van Haren

De race in China stond aanvankelijk gepland voor 16 april, maar is door de coronasituatie in het Aziatische land van de kalender gehaald. Aanvankelijk communiceerde de Formule 1-top dat er gekeken zou worden naar een vervanger. Met name het Portugese Portimão leek goede papieren te hebben om terug te keren op de kalender.

Inmiddels is definitief besloten dat er geen vervangende race komt. Een 24e race wordt niet nodig geacht, net als het feit om vanuit Australië voor een race terug te keren naar Europa, om vervolgens weer alle vracht te vervoeren naar Azerbeidzjan.

Flink gat

Het betekent wel dat er vroeg in het seizoen een flink gat tussen twee races zit. Na de derde Grand Prix in Melbourne (2 april), volgt de volgende race in Baku pas vier weken later (30 april). Die data blijven ondanks de beslissing om geen vervanger voor China aan te wijzen namelijk gewoon staan. Het seizoen begint op 5 maart in Bahrein.

Lees ook: Max Verstappen zet Nyck de Vries op het goede spoor in de Formule 1: ‘Ik leef mijn droom, zo voelt het oprecht’

Gerelateerde berichten

Ander nieuws