‘Akkoord Barcelona en Atlético over transfer Memphis Depay’

Memphis Depay.© ANP

Memphis Depay vertrekt vrijwel zeker per direct naar Atlético Madrid. De Spaanse club heeft een principe-akkoord bereikt met Barcelona over de transfer van de Nederlandse international, meldt AFP.

Redactie

Het Franse persbureau beroept zich daarbij op een anonieme bron bij de Catalaanse club. „Vanochtend zijn we het eens geworden. Er moeten hooguit nog wat details worden afgerond.”

Naar verluidt ontvangt Barcelona zo’n 3 miljoen euro voor de aanvaller, die in Madrid een contract tot medio 2025 gaat onderschrijven.

Depay trainde woensdag al niet meer mee met Barcelona en werd ook niet opgenomen in de selectie voor het bekerduel tegen Ceuta van donderdagavond. Volgens dezelfde bron had hij toestemming om niet te komen opdagen. Trainer Xavi had eerder op de dag al aangegeven de eventuele wens van Depay om te vertrekken te respecteren. „Het is aan hem of hij wil vertrekken. Hij heeft niet veel meegedaan en het is geen makkelijke situatie voor hem. Ik begrijp het daarom wel als hij weg wil.”

Weinig speelminuten

Eerder kwam Depay in het buitenland uit voor Manchester United en Lyon. In Nederland speelde hij voor PSV. Bondscoach Louis van Gaal nam hem eind vorig jaar mee naar het WK in Qatar, hoewel Depay wegens een blessure al langere tijd niet voor zijn club had kunnen spelen. Naarmate het toernooi vorderde kreeg hij steeds meer speelminuten.

In de selectie voor het duel met Ceuta ontbreekt naast Depay ook Frenkie de Jong. Mogelijk krijgt hij wat rust van Xavi.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws