Vincent Janssen treft doel en Antwerp boekt zege in België

Vincent Janssen viert zijn doelpunt.© ANP/HH

Royal Antwerp FC heeft in de Belgische voetbalcompetitie goede zaken gedaan. Het elftal van trainer Mark van Bommel won zelf bij Oostende (0-3) en zag nummer 2 Union niet verder komen dan een gelijkspel bij Cercle Brugge: 1-1. Antwerp, dat zondag met 2-0 van Union verloor, heeft na 21 speelronden nog een achterstand van 4 punten op Union.

Redactie

Vincent Janssen maakte zijn twaalfde treffer in de competitie voor Antwerp. De Nederlandse spits plaatste de bal halverwege de eerste helft in de verre hoek (0-2). Calvin Stengs legde de bal op hem terug. Antwerp was in de 11e minuut op voorsprong gekomen dankzij Arnnor Muja.

Na een uur spelen was middenvelder Jurgen Ekkelenkamp dicht bij een derde treffer voor Antwerp. De voormalig speler van Ajax kopte de bal tegen de lat. In de slotfase zorgde invaller Bruny Nsimba alsnog voor de 3-0.

Union stond bij Cercle lange tijd op achterstand. De gelijkmaker kwam in de 82e minuut op naam van de Zweed Gustaf Nilsson. Bart Nieuwkoop speelde het eerste uur mee bij Union.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws