Griekspoor is Van de Zandschulp in drie sets de baas in Melbourne

Tallon Griekspoor heeft zich ten koste van Botic van de Zandschulp geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open.© FOTO’S ORANGE PICTURES & ANP/HH

Tallon Griekspoor heeft zich ten koste van Botic van de Zandschulp geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open.

Redactie

De nummer 2 van Nederland was met 6-4 6-4 6-4 te sterk voor zijn landgenoot, de mondiale nummer 34 en de kopman van het Daviscupteam. Griekspoor staat 29 plekken lager op de ranglijst.

De wedstrijd was pas rond middernacht klaar. De wedstrijden op de bijbanen werden een paar uur uitgesteld vanwege de regenval in Melbourne. Daarom kon de partij pas om 21.50 uur plaatselijke tijd aanvangen en werd die verschoven van baan 8 naar baan 17. Vanwege het slechte weer en het late tijdstip werd het Nederlandse onderonsje voor matig gevulde tribunes gespeeld.

Jan Siemerink versus Sjeng Schalken

Het was het eerste duel tussen twee Nederlanders op een grand slam sinds 2001. 22 jaar geleden troffen Jan Siemerink en Sjeng Schalken elkaar op de Australian Open. Siemerink won toen in vijf sets.

In de derde ronde neemt Griekspoor het vrijdag op tegen de Griek Stefanos Tsitsipas, die eerder op de dag de Australiër Rinky Hijikata met 6-3 6-0 6-2 kansloos liet. Het wordt de eerste ontmoeting tussen Griekspoor en Tsitsipas.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws