Analogues gaan theater in met Hello Goodbye-show: ook in drie Limburgse steden

The Analogues.© Carin Verbruggen

The Analogues gaan vanaf 22 februari ook het theater in met hun Hello Goodbye-show, een selectie van het beste van hun voorgaande shows. In Limburg staan ze in Maastricht, Venlo en Heerlen.

Redactie

De Beatles-coverband is tussen februari en mei met 43 Hello Goodbye-shows in Nederlandse theaters te zien. Eerder speelde de groep de show al in onder meer poppodium 013 in Tilburg en de Amsterdamse Ziggo Dome.

„We kijken ernaar uit om deze highlights te delen met mede-Beatles-liefhebbers”, zegt musical director Bart van Poppel. „Want dat is eigenlijk het mooie: het publiek in de zaal heeft dezelfde liefde voor The Beatles als de muzikanten op het podium.”

Hello Goodbye van The Analogues in Limburg

21 maart: Maastricht, Theater aan het Vrijthof2 mei: Venlo, De Maaspoort23 mei: Heerlen, Parkstad Limburg Theaters

„In Nederland hebben we nu alle albums gespeeld die The Beatles zelf nooit live speelden”, zegt Van Poppel. „Dat was een wonderbaarlijke periode.” Volgens Van Poppel is Hello Goodbye „de monumentale terugblik op dat alles, een afsluiting van die periode. Alleen waren de twee shows in de Ziggo Dome zo leuk dat we hebben besloten om er toch ook het land mee in te gaan.”

Slag of stoot

De band werd bekend met covers van verschillende Beatles-hits. De groep heeft een selectie gemaakt uit zes albums van The Beatles, die tijdens de shows gespeeld worden. „Dat ging niet zonder slag of stoot,” zei Van Poppel hier eerder over. „We zijn ook nog steeds diehard fans. Met nogal sterke opinies over wat nou écht de sterkste nummers zijn.”

De tributeband trad eerder al op in onder meer Duitsland, België en Engeland en speelt ook in augustus weer in dat laatste land. „Daar staan we onder meer voor de tweede keer als hoofdact op het International Beatleweek Festival in Liverpool”, zegt drummer Fred Gehring. „Je ziet daar bij tributebands nog veel verkleedpartijen, iets wat wij bewust nooit gedaan hebben omdat het bij ons om de sound gaat. Die integere aanpak slaat blijkbaar aan. In het buitenland hebben we nog niet alle albums gespeeld, dus daar is nog werk aan de winkel.”

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws