Vooral in noorden en midden van Limburg veel verkeersproblemen door sneeuw en gladheid

De A73 bij Roermond.© AV Limburg

Deze donderdagochtend heeft vooral het verkeer in het noorden en midden van Limburg te maken met sneeuwval. Daardoor kan het glad zijn. In het zuiden van de provincie begon het wat later te sneeuwen, maar daar kan dat nog tot ver in de ochtend voortduren.

Redactie

De weersomstandigheden leiden tot langzaam rijdend en stilstaand verkeer op veel plekken, meldt ANWB Verkeersinformatie. Hier en daar gleden auto’s van de weg. In Limburg leidde dat voor zover bekend niet tot ernstige ongelukken.

Op de Karissendijk in Echgel belandde donderdagochtend door de gladheid een auto in een sloot. De bestuurder bleef ongedeerd.© Edward-Media

Rond Eindhoven

Rond Eindhoven was er een reeks ongevallen waarbij vrachtwagens waren betrokken en de rijbaan geheel of gedeeltelijk werd versperd. Het leidt volgens Rijkswaterstaat op de A67 richting Venlo tot een file van 17 kilometer met zeker een half uur vertraging. Op de A73 vanaf Roermond richting Venlo kan de vertraging oplopen tot een uur. Een exact beeld van de files op de A2 had Rijkswaterstaat nog niet, maar ook daar is sprake van langzaam rijdend of stilstaand verkeer. Strooiwagens zijn al de hele nacht op pad om de belangrijkste wegen begaanbaar te houden.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie

Code geel

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor een groot deel van Nederland. Die waarschuwing eindigt om 10.00 uur donderdagochtend. Rijkswaterstaat waarschuwt voor een drukkere en ook vroegere ochtendspits. Niet alleen door de winterse omstandigheden, maar ook door de staking van het streekvervoer.

Bij Kelpen-Oler.© Track ‘88

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Drukste ochtendspits sinds 2019

Vanwege de winterse buien, gladheid en de staking van regionale vervoerders is donderdagochtend de drukste ochtendspits sinds 2019 gemeten, meldt Rijkswaterstaat. Om 07.50 uur stond er bijna 690 kilometer file.

Bekijk onze weersverwachting

In Meijel.© Edward-Media

In Horst.© Edward-Media

Meest gelezen

Gemeenteberichten