Informatieavond over aanleg zonneveld in het hart van het Linnerveld

© Linner Nuuts

Sint Odiliënberg / Linne
Silke van Deelen

De initiatiefnemer voor het zonneveld aan de Kleine Bergerweg in Sint Odiliënberg houdt woensdagavond 25 januari een informatie/inloopavond.

De gemeente Roerdalen wil dit jaar een flinke stap zetten om 25 hectare aan zonnevelden in de gemeente te realiseren. Afgelopen jaar zijn er 14 plannen voor zonnevelden op verschillende locaties in de gemeente Roerdalen ingediend. In december heeft de gemeente twee plannen gekozen die volgens haar als beste uit de bus komen. Deze initiatiefnemers kunnen nu hun plan indienen om de benodigde vergunningen te krijgen. Een van de twee plannen betreft een zonneveld aan beide zijden van de Kleine Bergerweg in het Linnerveld te hoogte van het akkerbouwbedrijf van de familie Eijssen-Schlangen. In totaal gaat het om ruim 12 ha glaspanelen dus bijna 20 voetbalvelden met glas.

Lees meer: Bewoners Linnerveld in Sint Odiliënberg verzetten zich met hand en tand tegen aanleg zonneweide

Behalve een zestal families, woonachtig in het Linnerveld, zullen ook vele inwoners van Linne die regelmatig komen wandelen, joggen en fietsen in het Linnerveld de gevolgen van de mogelijke aanleg gaan merken.

De informatie/inloopavond vindt plaats in de Roerparel aan de Schaapsweg in Sint Odiliënberg, aanvang 19.30 uur.

Meest gelezen

Maasgouw

Gemeenteberichten