De Vierkante Cirkel uit Bunde maakt achtste rit naar Oekraïne, hulpgoederen gevraagd

© De Vierkante Cirkel

Bunde -

Stichting De Vierkante Cirkel uit Bunde brengt begin maart voor de achtste keer hulpgoederen naar het grensgebied met Oekraïne.

Redactie

Om voldoende materialen te verzamelen houdt de vrijwilligersorganisatie vooraf weer enkele inzameldagen. Deze staan gepland op zondag 22 en 29 januari, en zondag 5, 12 en 19 februari tussen 10.00 en 14.00 uur. Mensen die spullen willen aanbieden, kunnen deze dan afleveren op Groeneweg 3 in Bunde.

Er is vooral behoefte aan lang houdbaar voedsel, medicatie, ziekenhuismateriaal, babyproducten, verzorgingsproducten, dierenproducten, dekens, slaapzakken, kaarsen, lucifers, batterijen en powerbanks.

Op de Facebookpagina van De Vierkante Cirkel is een overzicht met specifieke producten te vinden. Daar staat ook hoe men de stichting kan steunen met financiële hulp.

Een Canadese vrijwilligersorganisatie aan de Pools-Oekraïense grens zorgt ervoor dat de goederen naar de oorlogsgebieden worden gebracht.

Inmiddels zijn er sinds eind maart vorig jaar zeven ritten geweest met drie vrachtwagens en 33 bussen met hulpgoederen. 111 vluchtelingen konden mee terugreizen voor opvang in Nederland.

Contact: stichtingdevierkantecirkel@hotmail.com.

Lees ook: Paar uit Bunde brengt spullen en neemt vluchtelingen mee terug: ‘Onderweg belden we kledingmaten door’

Meest gelezen

Gemeenteberichten