Jaarfeest van ‘Sint Briej’ voor 25ste keer gevierd met voettocht van Wittem naar Noorbeek

© Parochie Sint Brigida

Wittem/Noorbeek -

Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden wandelt woensdag 1 februari voor de vijfentwintigste keer ter gelegenheid van het jaarfeest van Sint Briej van klooster Wittem (via Margraten) naar Noorbeek.

Redactie

Het gaat om een pelgrimstocht van twaalf kilometer. De dag wordt om 07.00 uur in de Wittemse kloosterkerk geopend met een korte introductie en pelgrimsgebed. Daarna gaat het te voet richting de Noorbeekse Sint-Brigidakerk. „Het eerste deel van de wandeling voert via Gulpen en Ingber naar Margraten. In de parochiekerk aldaar is een korte bezinning. Andere wandelaars kunnen zich er om 09.00 uur aansluiten voor de laatste zes kilometer”, schrijft de organisatie.

Lees ook: Heiligdomsvaart Maastricht gaat in 2025 een heel jaar duren: ‘Zonde dat na een hoogtepunt van tien dagen alles als een plumpudding in elkaar zakt’

Eenmaal op de eindbestemming begint om 11.00 uur een mis ter ere van de heilige Brigida. „Na de viering kan men meedoen aan het gezellige frühschoppen in een van de cafés van het dorp. Wie wil, kan om 13.00 uur vanaf Herberg Sint Brigida (Dorpstraat 36 in Noorbeek) mee terug wandelen naar Wittem langs een andere, mooie route (dertien kilometer): via het Gulpdal en de bossen van Landsrade.” Het is ook mogelijk per openbaar vervoer rechtstreeks naar Wittem te reizen. Dat kan om 12.45 uur met buslijn 57.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Bij extreem winterweer wordt op website spvlimburg.nl gemeld of de tocht al dan niet doorgaat.

Meest gelezen

Eijsden-Margraten

Gemeenteberichten