Twee onderscheidingen voor Peter Thissen bij afscheid als voorzitter Ondernemend Venlo

Peter Thissen.© De Limburger

Venlo -

Peter Thissen, die vertrekt als voorzitter van Ondernemend Venlo, heeft bij zijn afscheid donderdagavond twee onderscheidingen gekregen: van de gemeente en van de provincie.

Kitty Borghouts

Van de gemeente Venlo kreeg Thissen de zilveren erespeld. De provincie verleende hem de titel ereambassadeur van Limburg.

De Venlonaar was vanaf juni 2011 voorzitter van Ondernemend Venlo, een belangrijke partner voor de gemeente voor het uitvoeren van het economisch beleid.

Bij zijn aantreden waren de ondernemers nog georganiseerd in vier afzonderlijke verenigingen, maar nu zijn alle verenigingen van de Venlose bedrijventerreinen bij Ondernemend Venlo aangesloten. Daarmee vertegenwoordigt de belangenbehartiger zo’n 1300 bedrijven met meer dan 40.000 medewerkers op twintig bedrijvenparken in Venlo.

Samen met de gemeente is enkele jaren geleden een Economisch Uitvoerings Programma opgesteld. Een van de maatregelen die inmiddels zijn uitgevoerd is de aanleg van speciale parkeerplaatsen voor vrachtwagens die in het weekend niet in Duitsland mogen rijden. Camerabewaking en handhaving op de bedrijventerreinen heeft de criminaliteitscijfers verlaagd. Daarnaast is Ondernemend Venlo initiatiefnemer geweest voor duurzame bedrijventerreinen.

Thissen blijft wel nog lid van de raad van advies van Ondernemend Venlo.

Meest gelezen

Venlo

Gemeenteberichten