Tegenlicht Meet Up in Weert: De Kloofdichters

© VPRO Tegenlicht

Weert
Silke van Deelen

Tijdens de Tegenlicht Meet Up in Weert op 31 januari kunnen de aanwezigen meepraten over de VPRO Tegenlicht uitzending De Kloofdichters van 26 januari, die in het teken staat van het thema radicale hoop.

VPRO Tegenlicht laat in januari een maand lang de kloven zien die dwars door Nederland lopen, maar vooral de mensen die deze kloven proberen te dichten. Kloven tussen hoger- en lager opgeleiden, tussen vaste contracten en flexwerkers, tussen huizenbezitters en huurders, tussen kansrijk en kansarm, tussen vermogend en verschuldigd. Tot voor kort werden vooral mensen aan de onderkant van de samenleving geraakt, nu voelt ook de middenklasse de groeiende kloof en neemt armoede verder toe. Maar zoals altijd zijn er ergens mensen die het heft in eigen hand nemen en die bezig zijn met verandering en oplossingen. Daar gaat Tegenlicht over.

Praat en denk mee

De Tegenlicht Meet Up wordt georganiseerd door Bibliocenter, Theater De Huiskamer en Punt Welzijn. Tijdens de Tegenlicht MeetUp in Weert gaan de aanwezigen in kleine groepen in gesprek met elkaar. Er wordt gepraat over de VPRO Tegenlicht uitzending op NPO2: De Kloofdichters. In samenwerking met de Weerter Minima Groep en Punt Welzijn worden ervaringen gedeeld en wordt er gezocht naar hoopvolle ontwikkelingen in Weert en omgeving. De uitzending is te zien op donderdag 26 januari. Terugkijken kan op www.vpro.nl/tegenlicht.

De avond vindt plaats in het theatercafé van Theater De Huiskamer en is gratis bij te wonen. De Meet Up begint om 19.30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. 

Kijk voor meer informatie en om aan te melden op de website van Bibliocenter: www.bibliocenter.nl/tegenlicht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Weert

Gemeenteberichten