Ryanair verandert ‘groene’ claim na kritiek toezichthouder

© EPA

BEEK -

Ryanair heeft een tijdlang ten onrechte de indruk gewekt dat passagiers groener konden vliegen met de budgetmaatschappij. Dat concludeert de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM).

ANP

De ACM onderzocht duurzaamheidsclaims bij luchtvaartmaatschappijen en viel over mededelingen waarin Ryanair potentiële klanten probeerde te lokken met de belofte dat ze „groener” naar hun vakantiebestemming konden vliegen. Daarmee zouden klanten misleid kunnen worden, omdat het in werkelijkheid alleen gaat over de mogelijkheid om de CO₂-uitstoot te compenseren, wat de vlucht zelf niet duurzamer maakt.

Ryanair heeft de vermeldingen bij de onlineverkoop van tickets nu aangepast. Zo staat er volgens de ACM duidelijker dat CO₂-compensatie het vliegen zelf niet duurzamer maakt. Ook staat er niet langer: ‘Vlieg groener naar.’ De luchtvaartmaatschappij zet ook uiteen hoe de geschatte uitstoot per ticket wordt berekend en hoeveel daarvan kan worden gecompenseerd. Daarnaast biedt Ryanair meer duidelijkheid over de projecten waar de bijdragen voor CO₂-compensatie naartoe gaan.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws