Het Concertgebouw zoekt jeugdige muziekmakers uit Limburg voor jubileumeditie Koninklijk Concertgebouw Concours

© Koninklijk Concertgebouw Concours

Sittard -

Het Koninklijk Concertgebouw nodigt alle 9- tot 14-jarigen uit Limburg die zingen of een instrument spelen uit om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours.

Silke van Deelen

Bij dit landelijke concours, dat dit jaar zijn vijftiende editie beleeft, draait het om plezier hebben in muziek maken. Aan de eerdere edities deden ook jeugdige muzikanten uit Limburg mee, onder meer jonge pianisten uit Sittard, Maastricht en Eijsden maar ook kinderen die viool en gitaar speelden.

Workshopdag

Honderd deelnemende kinderen krijgen een kijkje achter de schermen van Het Concertgebouw in Amsterdam, ontmoeten bekende musici en staan ook op het podium. Ze gaan op eigen niveau aan de slag, of ze nu beginner zijn of al meer muzikale meters hebben gemaakt.

Finaletraject

Deelnemers die zich al verder hebben ontwikkeld, doen mee aan het finaletraject en maken kans op een geldprijs, een masterclass en een solo-optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Alle deelnemers aan het concours worden uitgenodigd om hun medekandidaten aan te moedigen tijdens de finale op 25 juni.

Lees meer: Gouden generatie van Limburgse blaasmuziek laat van zich horen

Tijdens de finale wordt ook de aanmoedigingsprijs uitgereikt voor een nog pril, maar veelbelovend talent. De winnaar krijgt een workshop van een topmusicus, bedoeld om het plezier van muziek maken verder aan te wakkeren en de winnaar te stimuleren zich te blijven ontwikkelen.

Aanmelden

Iedereen die tussen de 9 en 14 jaar oud is en wil meedoen, stuurt vóór 18 april 12.00 uur een YouTube-filmpje in van een zelf gespeeld of gezongen stuk van maximaal vijf minuten. Deelname aan het concours is gratis.

Aanmelden voor het concours kan tot 18 april via concertgebouw.nl/concours.

Meest gelezen

Gemeenteberichten