Samenvatting van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap 2023 nu voor iedereen te zien

Groot Limburgs Buuttekampioen 2023 Frank Vroomen© De Limburger

Sittard -

In een uitverkocht Toon Hermans Theater in Sittard traden vrijdag 20 januari zes buuttereedners op in de finale van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap. Kijk nu exclusief bij De Limburger naar een ruime samenvatting van de finale.

Kevin Hoffmans

Na eerder brons en zilver was er vrijdagavond dan eindelijk goud voor Frank Vroomen (43), hij won de buuttefinale met zijn Hans Klok-act. „Ik kan het nog steeds niet goed geloven eigenlijk. Ik zei het vooraf nog tegen mijn concurrent maar vooral vriend Maurice Timmermans: „Eén ding is zeker: ik ga niet winnen.” Lees hier het hele interview met Frank Vroomen.

Podium

Bjorn Smits uit Nederweert-Eind pakte met zijn buut Baerke nao de zwumles de tweede plek. De oud-kampioen uit 2018 behaalde 84 punten, vier minder dan de kampioen. De derde plek was voor Maurice Timmermans uit Kelpen-Oler met zijn buut De Muzie-Kaale.

Deze video is gedurende één week exclusief te zien geweest voor abonnees.

Samenvatting Buuttefinale 2023.© De Limburger

Bekijk ook de samenvatting van de buuttefinale uit 2022

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Beek

Gemeenteberichten