Goldband blij met Popprijs, maar spijt van drugsgebruik

© ANP/HH

Goldband gaat er dit jaar vandoor met de jaarlijkse Popprijs, een van de meest prestigieuze prijzen in de Nederlandse popmuziek. De prijs werd zaterdagavond traditiegetrouw uitgereikt tijdens het jaarlijkse festival Eurosonic Noorderslag in Groningen. De vreugde was groot, maar er was ook spijt over het openlijk drugsgebruik tijdens een optreden. Een filmpje daarvan zorgde voor veel commotie.

Redactie

De vreugde bij de band was groot toen ze er zaterdagavond laat met de prestigieuze prijs vandoor gingen. Goldband noemt het winnen van de prijs zelf „fantastisch” en lijkt met het winnen van de Popprijs de gimmick van ’zingende stukadoors’ achter zich te laten en voor serieus en veelbelovend te worden aangezien door de specialisten in het muziekvak.

De Haagse band timmert al een aantal jaren aan de weg, maar wist afgelopen jaar een doorbraak bij het grote publiek te forceren, mede door een uiterst succesvol optreden tijdens het jaarlijkse popfestival Lowlands in de Flevopolder, dat door velen bestempeld werd als het meest levendige optreden tijdens het festival.

Spraakmakend

Behalve op het podium, is Goldband ook daarbuiten spraakmakend. Bandlid Karel Gerlach wist de ogen op zich gericht door een relatie te beginnen met zangeres Maan en afgelopen week snoof zanger Milo Driessen tijdens een optreden een lijntje cocaïne op. Dat hij dit deed tijdens een optreden voor de neus van zijn fans, zorgde voor veel commotie. Een filmpje daarvan ging vrijdagavond viral.

Daar heeft de zanger nu spijt van, zo zei hij zaterdagavond in zijn dankwoord. „Ik kan er heel duidelijk over zijn: ik had het niet moeten doen, ik heb het wel gedaan”, reageerde de zanger op 3FM. „Mensen mogen hun mening erover hebben. Ik kan beloven dat ik het nooit meer ga doen.” Waarna hij verduidelijkte dat hij het nooit meer „op het podium” zal doen.

Driessen realiseert zich dat hij, nu Goldband steeds bekender wordt, een voorbeeldfunctie heeft. „We zijn net bijvoorbeeld ook op de foto gegaan met jonge kinderen. Ik hoef ze daar niet aan te introduceren. Dus daar heb ik wel spijt van.”

Huiswerk

Mede-bandlid Boaz Kok voegde nog toe: „Misschien nog even een message voor de kids: doe geen drugs, drugs is verkeerd. Ga naar school, maak je huiswerk.”

Het was zaterdagavond de 36ste keer dat de Popprijs werd uitgereikt. In het verleden wonnen onder andere De Jeugd Van Tegenwoordig, Anouk, Kensington, Martin Garrix en De Dijk de prijs waarmee een geldbedrag van 10.000 euro gemoeid is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws